Deze Toscano IGP Extra Vergine Olijfolie van Frantoio Franci wordt voornamelijk geproduceerd in de heuvels van de Val d'Orcia en de Toscaanse streek La Maremma. Olijfrassen: Frantoio, Moraiolo, Leccino, Olivastra Lees meer
Olijfsoort: Frantoio, Moraiolo, Leccino, Olivastra, en anderen (ook uit de regio) in lage kwaliteit.
Regio: Toscane IGP
Fruitig: Intens
Deze Toscano IGP Extra Vergine Olijfolie van Frantoio Franci wordt voornamelijk geproduceerd in de heuvels van de Val d'Orcia en de Toscaanse streek La Maremma. De olijfolie komt hoofdzakelijk uit een melange van typisch regionale olijfsoorten zoals de Frantoio, Moraiolo, Leccino, Olivastra. De olijfolie heeft een intens groene kleur met gouden reflecties en een aangename en herkenbare bittere en kruidige smaak.
Aroma:
Medium fruitig, Geur van ver geplukte olijven, met kruidige tonen van artisjok, rijp fruit en tomaat.
Smaak:
Fris en fruitig, een licht zoete sensatie gevolgd door een aangename bittere en kruidige lading van gemiddelde intensiteit. Rijke afdronk vol plantaardige tonen en kruidachtige sensaties.
Gebruik:
Onverwerkt toe te passen op soepen, groenten, peulvruchten, vlees, bruschetta, pinzimonio, salades, vis met een zachte smaak.
Awards:
Regional Selection of PDO and PGI extra virgin olive oils 2019 – IGP Toscano
Finalist IGP Toscano 2019 – National Competition ERCOLE OLIVARIO 2019
| Inhoud | 500ml |
| Land van herkomst | Italië |

Shop




