Balsamico di Modena I.G.P. Lees meer
De familie Biagini begon rond 1850 met het maken van balsamico azijn. Dat gebeurde ‘gewoon’ thuis, onder het dak van hun boerderij.
Het is de traditie om de oudste zoon Alessandro te noemen, generatie na generatie. De familie maakt met veel passie alle balsamico zelf. Niets is ingekocht of gemengd. Met als ingrediënten het verse most (sap) van de eeuwenoude wijngaarden rond Modena (Trebbiano en Lambrusco) en wijnazijn begint de fermentatie tot azijn in plaats van wijn (alcohol). Daarna laten ze de balsamico rijpen op houten vaten. Dat rijpen gebeurt in verschillende vaten (5 tot 7 stuks) van verschillende houtsoorten. Hoe langer het rijpt hoe geconcentreerder (dikker) de balsamico wordt en daarmee ook smaakvoller.
Deze balsamico is minimaal 12 jaar gerijpt. Het flesje heeft een inhoud van 250ml
Verder in hebben we in ons assortiment de 25 jaar gerijpte Balsamico de Modena DOP van Alessandro Biagini en de Extravecchio (zeer oude) Balsamico de Modena DOP van Alessandro Biagini. Deze is langer dan 25 jaar gerijpt.
Gebruik de balsamico bij Parmezaanse kaas, over de tomaatjes, rood vlees, vette vis of op aardbeien en zelfs op vanille ijs.
Over de Tenminste Houdbaar Tot : Toen de EU besloot dat op alle producten en dus ook op de echte balsamico uit Modena een Tenminste Houdbaar Tot (THT) datum moest komen was men op z'n zachts gezegd 'not amused'. De balsamico heeft geen eindige houdbaarheid. Het wordt alsmaar beter en beter.
Na een lang gevecht heeft men in 2020 de strijd met de EU gewonnen en is een THT datum op de balsamico niet meer nodig. De flessen gevuld vanaf 2020 zijn dus zonder THT. De flessen ervoor hebben er nog wel één... maar die mag u vergeten... ook al ligt die pas in 2025 .
Inhoud | 250ml |
Land van herkomst | Italië |