De echte Italiaanse pasta . Gemaakt van uitsluitend Durum tarwe en verse eieren.
Ook verkrijgbaar als volkoren
Lees meer
- Koop 3 voor €6,00 per stuk en bespaar 4%4% Korting
De ene pasta is de andere niet…
Onze pasta van Santoni is pasta in de puurste vorm. Ik zal proberen uit te leggen waarom.
De pasta wordt gemaakt in de ‘kuit van de Italiaanse laars’, Marche. De pasta heeft maar 2 ingrediënten (naast het zuiverste water) en dat is het meel van 100% Durum tarwe uit de regio, genaamd Semolina, en eieren van de boerderij Bracalente in het nabij gelegen dorp Fermo. Deze eieren worden met de hand van hun schil ontdaan en voorzichtig bij het meel gevoegd om het ideale pastadeeg te krijgen.
De pasta wordt gemaakt volgens het recept van een echte Italiaanse oma. Ik bedoel daarmee dus niet een door de reclame bedachte oma met soepjurk en steunkousen. We hebben het over mevrouw Maria Teresa Santoni. Zij had 3 generaties geleden een klein winkeltje met verse pasta en werd een begrip in de hele regio. Haar kleinzonen maken de pasta nog altijd op exact dezelfde manier en met dezelfde pure ingrediënten. Het enige verschil is dat de pasta nu gedroogd is en een langere houdbaarheid van minimaal 1 jaar heeft.
De pasta wordt gemaakt in de traditionele Italiaanse vormen. Wij hebben Tagliatella, Tostina, Tostarella en Pappardella in het assortiment. De eerste drie ook als volkoren pasta.
Waarom deze vorm?
Tagliatella – Dunne lintpasta. De naam komt van het woord ‘snijden’. Het dus gesneden uit dun uitgerold pastadeeg. De breedte van de pasta zorgt ervoor dat je er lekkere dikke saus (bijvoorbeeld een tomato passata) bij kan serveren. Kooktijd 5/6 minuten.
Pappardella – Deze pasta is ook dun maar extra breed. Het wordt ook wel eens kleine lasagna genoemd omdat het op een soortgelijke methode als lasagna wordt uitgesneden. De vorm is gemaakt voor degene die het ‘vleesachtige’ van een goede pasta in de bite willen voelen. Zeer geschikt om te serveren met wat grovere stukjes vlees of vis en de structuur zorgt ervoor dat het na het koken in een hete koekenpan vol met lekkere saus kan worden overgezet om het beter te mixen met de saus en haar smaken. Kooktijd 5/6 minuten.
Tostina – Een alternatief voor de klassieke spaghetti. Heel vergelijkbaar, maar de textuur van de Tostina zorgt ervoor dat je het meer kauwt dan slappe spaghetti en daarom meer proeft van de echte pasta. Ook perfect voor koude pastasalades. Kooktijd 8/9 minuten.
Tostarella – Ook wel de dikke spaghetti genoemd. Ook hier zorgt het kauwen voor meer smaak van de pasta zelf en geeft het die vleesachtige bite. Ook een pasta die heel goed in een hete koekenpan gevuld met saus kan worden overgezet voor een betere mix. Italiaanse chefs gebruiken dit type pasta ook om het als een risotto te koken. Dus beetje voor beetje bouillon toevoegen om nog meer smaak in de pasta te krijgen. Kooktijd 8/9 minuten.
Gezond
Het meel van Durum tarwe, Semolina heeft een status van superfood gekregen. Erg gezond, veel werkzame stoffen en heel weinig van de foute stoffen die we in veel koolhydraten vinden. De kippen van Bracalente krijgen uitsluitend natuurlijk voedsel en de wetenschap is de laatste jaren bezig om dit soort eieren een fikse imagoverbetering te geven. Ik heb daar een hele uiteenzetting over toegestuurd gekregen. Wanneer u daarin geïnteresseerd bent stuur gerust een e-mailtje dan stuur ik u het hele verhaal rond de voedingswaarde en gezondheidsaspecten van eieren.
Geniet van deze pasta zoals de Italianen dat doen.
250 gram
Inhoud | 250 gr |
Land van herkomst | Italië |