Balsamico di Modena DOP

Alessandro Biagini Balsamico di Modena DOP Oro 25 jaar gerijpt

€ 59,95

Availability: In voorraad

Snel overzicht

De familie Biagini begon rond 1850 met het maken van balsamico azijn. Dat gebeurde ‘gewoon’ thuis, onder het dak van hun boerderij.


Het is de traditie om de oudste zoon Alessandro te noemen, generatie na generatie. De familie maakt met veel passie alle balsamico zelf. Niets is ingekocht of gemengd. Met als ingrediënten het verse most (sap) van de eeuwenoude wijngaarden rond Modena (Trebbiano en Lambrusco) en wijnazijn begint de fermentatie tot azijn in plaats van wijn (alcohol). Daarna laten ze de balsamico rijpen op houten vaten. Dat rijpen gebeurt in verschillende vaten (5 tot 7 stuks) van verschillende houtsoorten. Hoe langer het rijpt hoe geconcentreerder (dikker) de balsamico wordt en daarmee ook smaakvoller.


Deze balsamico is maar liefst 25 jaar gerijpt.


Gebruik de balsamico bij Parmezaanse kaas, over de tomaatjes, rood vlees, vette vis of op aardbeien en zelfs op vanille ijs.