Patates Frites

Benodigdheden:

Doe de twee flessen Andalusië in een frituurpan het verhit de olie tot exact 160 graden.

Schil de aardappelen en snijd staafjes in de gewenste lengte en dikte (die van Oma? Lekkere dikke frieten. Of juist de Franse? Lekkere dunne lange). Dep ze droog op wat keukenpapier. Bak de frites in kleine porties in circa 8 minuten lichtgeel en laat ze daarna goed uitlekken en een half uurtje rusten. Verhit nu de olie tot 190 graden en bak de frites nogmaals in kleine porties ongeveer 2 a 3 minuten tot ze goudgeel en knapperig zijn.

Let op! ALTIJD voorbakken op 160 graden en dan afbakken op 190 graden. Alleen dan worden de frites lekker knapperig.

Ook huisgemaakte mayonaise erbij?

Roer de mosterd en het eigeel goed door elkaar. Terwijl u stevig roert (of de staafmixer gebruikt) druppelsgewijs (heel voorzichtig) de olijfolie toevoegen totdat de gewenste dikte is bereikt. Tot slot een klein beetje citroensap (sap van een halve) en eventueel zout/peper om het geheel op smaak te brengen.