Alessandro Biagini Balsamico di Modena DOP Extravecchio (zeer oude)

€ 99,95

Availability: In voorraad

Snel overzicht

De familie Biagini begon rond 1850 met het maken van balsamico azijn. Dat gebeurde ‘gewoon’ thuis, onder het dak van hun boerderij.


Het is de traditie om de oudste zoon Alessandro te noemen, generatie na generatie. De familie maakt met veel passie alle balsamico zelf. Niets is ingekocht of gemengd. Met als ingrediënten het verse most (sap) van de eeuwenoude wijngaarden rond Modena (Trebbiano en Lambrusco) en wijnazijn begint de fermentatie tot azijn in plaats van wijn (alcohol). Daarna laten ze de balsamico rijpen op houten vaten. Dat rijpen gebeurt in verschillende vaten (5 tot 7 stuks) van verschillende houtsoorten. Hoe langer het rijpt hoe geconcentreerder (dikker) de balsamico wordt en daarmee ook smaakvoller.


Deze bijzondere balsamico is langer dan 25 jaar gerijpt. Extravecchio Balsamico di Modena DOP is de allerbeste en lekkerste balsamico die er te krijgen is. Voor de echte liefhebber dus. Verpakt in mooi (geschenk)doosje inclusief een schenkertje.


Gebruik de balsamico bij Parmezaanse kaas, over de tomaatjes, rood vlees, vette vis of op aardbeien en zelfs op vanille ijs.

Omschrijving

De familie Biagini begon rond 1850 met het maken van balsamico azijn. Dat gebeurde ‘gewoon’ thuis, onder het dak van hun boerderij.

Het is de traditie om de oudste zoon Alessandro te noemen, generatie na generatie. De familie maakt met veel passie alle balsamico zelf. Niets is ingekocht of gemengd. Met als ingrediënten het verse most (sap) van de eeuwenoude wijngaarden rond Modena (Trebbiano en Lambrusco) en wijnazijn begint de fermentatie tot azijn in plaats van wijn (alcohol). Daarna laten ze de balsamico rijpen op houten vaten. Dat rijpen gebeurt in verschillende vaten (5 tot 7 stuks) van verschillende houtsoorten. Hoe langer het rijpt hoe geconcentreerder (dikker) de balsamico wordt en daarmee ook smaakvoller.

Deze bijzondere balsamico is langer dan 25 jaar gerijpt. Extravecchio Balsamico di Modena DOP is de allerbeste en lekkerste balsamico die er te krijgen is. Voor de echte liefhebber dus.

Gebruik de balsamico bij Parmezaanse kaas, over de tomaatjes, rood vlees, vette vis of op aardbeien en zelfs op vanille ijs.


Extra informatie

Gewicht n.v.t.
Inhoud 100ml
Herkomst Italië
Soort n.v.t.

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.