Alessandro Biagini Balsamico di Modena DOP 12 jaar

€ 24,95

Availability: In voorraad

Snel overzicht

De familie Biagini begon rond 1850 met het maken van balsamico azijn. Dat gebeurde ‘gewoon’ thuis, onder het dak van hun boerderij.


Het is de traditie om de oudste zoon Alessandro te noemen, generatie na generatie. De familie maakt met veel passie alle balsamico zelf. Niets is ingekocht of gemengd. Met als ingrediënten het verse most (sap) van de eeuwenoude wijngaarden rond Modena (Trebbiano en Lambrusco) en wijnazijn begint de fermentatie tot azijn in plaats van wijn (alcohol). Daarna laten ze de balsamico rijpen op houten vaten. Dat rijpen gebeurt in verschillende vaten (5 tot 7 stuks) van verschillende houtsoorten. Hoe langer het rijpt hoe geconcentreerder (dikker) de balsamico wordt en daarmee ook smaakvoller.


Deze balsamico is minimaal 12 jaar gerijpt. Het flesje heeft een inhoud van 250 ml


Verder in hebben we in ons assortiment de 25 jaar gerijpte Balsamico de Modena DOP van Alessandro Biagini en de Extravecchio (zeer oude) Balsamico de Modena DOP van Alessandro Biagini. Deze is langer dan 25 jaar gerijpt.


Gebruik de balsamico bij Parmezaanse kaas, over de tomaatjes, rood vlees, vette vis of op aardbeien en zelfs op vanille ijs.

Omschrijving

De familie Biagini begon rond 1850 met het maken van balsamico azijn. Dat gebeurde ‘gewoon’ thuis, onder het dak van hun boerderij.

Het is de traditie om de oudste zoon Alessandro te noemen, generatie na generatie. De familie maakt met veel passie alle balsamico zelf. Niets is ingekocht of gemengd. Met als ingrediënten het verse most (sap) van de eeuwenoude wijngaarden rond Modena (Trebbiano en Lambrusco) en wijnazijn begint de fermentatie tot azijn in plaats van wijn (alcohol). Daarna laten ze de balsamico rijpen op houten vaten. Dat rijpen gebeurt in verschillende vaten (5 tot 7 stuks) van verschillende houtsoorten. Hoe langer het rijpt hoe geconcentreerder (dikker) de balsamico wordt en daarmee ook smaakvoller.

Deze balsamico is minimaal 12 jaar gerijpt. Het flesje heeft een inhoud van 250ml

Verder in hebben we in ons assortiment de 25 jaar gerijpte Balsamico de Modena DOP van Alessandro Biagini en de Extravecchio (zeer oude) Balsamico de Modena DOP van Alessandro Biagini. Deze is langer dan 25 jaar gerijpt.

Gebruik de balsamico bij Parmezaanse kaas, over de tomaatjes, rood vlees, vette vis of op aardbeien en zelfs op vanille ijs.


Extra informatie

Gewicht n.v.t.
Inhoud 250ml
Herkomst Italië
Soort n.v.t.

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.